Když cesta je cíl. Skautka mámou aneb přemýšlím nahlas.

A co vy?

26. 2. 2016 8:00
Rubrika: Moje | Štítky: Útržky konverzací

Už taky plánujete?


Tak tahle otázka mě vždy dokáže dokonale rozhodit a vykolejit. Nikdy jsem nevěděla, co na otázku: "A co vy, plánujete děti?" a jiné podobného tipu, odpovědět. Neboť dle mého názoru se děti neplánují, ale přijímají. Přijímají se do rodiny. Tak jak Pán chce, tak jak "samy" přijdou a tak jak je to prostě naplánováno životem (Bohem). Stejně tak i při svatbě se kněz ptá: "Přijmete děti od Boha ochotně?" Nikde se neříká, zda si děti naplánujeme. Uf, to je fakt hrozné slovo, to je jako plánovat koupi auta, či dovolenou. Ano, o tom, zda je správný čas na přijetí dětí, o tom se bavit můžeme, ovlivnit se to taky určitými způsoby dá, ale slovo plánovat nemám ráda. Vše se naplánovat nedá. Taky jsme "plánovali" a kde jsou naše plány?
 
A na druhou stranu, když se mě lidé zeptají teď, zda plánujeme, tak ano, teď už plánujeme. Protože adopce je opravdu o plánování. Ale jsou lidé, ať už jim řeknete cokoliv, tak se vás stejně otáží zpátky znovu. Žádná odpověď jim není dobrá. :-)
Teď se mě zrovna zeptal známý, zda už plánujeme (ptá se mě, tak jednou za rok) :-) a když jsem odpověděla, že ano, za dva roky. Tak se mě poděšeně zeptal, proč tak přesně? Ach jo... Od čeho je asi plánování? Od toho, aby měl člověk jasný a časově ohraničený plán, ne? Jinak to přeci není plánování.
 
Sama nevím, za jak dlouho budeme mít dítě, ale vím, že adopce nějaký ten čas trvá a cca dva roky by to býti mohly. :-)
 
Ach jo, já bych tak ráda žila bez těchto otázek a odpovědí, které nikomu nic nepřináší. Ani mně, ani druhé straně.
 
Uf.
 
K.
Zobrazeno 1201×

Komentáře

veruska-m

Kristi, chápu Tě. V Kubíčkovic rodině se podobná otázka (Tak co, kdy bude další? Nebo Už čekáte?) klade skoro místo pozdravu. A vím, že v mém případě to zdaleka není bolestivé. Proto jsem taky myslela, že svého muže při našem posledním setkání kopnu, i když tím chtěl vlastně jen vyjádřit poklonu vám oběma. :) Tak snad mu to nemáte za zlé... A s tou adopcí se budu modlit, ať vše dobře dopadne. :)

Marteo

Moje rodina je na tady tyto otázky a narážky expert. A od mojí rodiny me to nejvíc štve a snad i mrzí, že furt mají potřebu řešit to, po čem jim je houby... Zatím se z toho nemusím hroutit... zatím me to jenom štve :)
Vám preju Boží vedení a hodne trpělivosti do dalších dní. +

zizalafm2

Děkuji vám oběma!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio