Když cesta je cíl. Skautka mámou aneb přemýšlím nahlas.

Z radosti a štěstí!

Jupí jou! Pátý krok v adopci splněn! Done!


 

Dnes jsme byli na schůzce na krajském úřadě. Děcka, já jsem byla tak nervózní a měla jsem strach, jak kdybych šla přinejmenším na zkoušku. Nemám ráda schůzky s novými neznámými lidmi, kteří mají o mě rozhodovat a nějak mě hodnotit. Jsem stresař, trémař, stydlín, prostě nemám to ráda. 

Ale přátelé! Já mám takovou radost, tak velkou radost, tak doufám, že mi ji v blízké době v tomto procesu nikdo a nic nevezme, neboť nikomu ji nedám! Je moje! Je naše! Ta radost! Nevím, jestli mám radostí brečet, křičet, jásat, skákat, tancovat, objímat lidi...prostě jupíííííííííííííííííííííí!! Mám pocit, jako by mi právě dnes bylo potvrzeno, že čekáme dítě! A my jej vlastně čekáme! Já se tak těším. Juchů!

Sociální pracovnice byla příjemná, mladá, racionálně uvažující žena, empatická, pozorná, naslouchající. Prostě sympatická.

Abyste se v tom zorientovali vypíši vám stručný přehled toho, co žadatele o osvojení čeká: 

1) Navštívit městský OSPOD (odbor sociální péče a ochrany dětí) - vyzvednout si formuláře pro vyplnění.

2) Vyplnit formuláře.

3) Odevzdat formuláře a být na schůzce oba s partnerem.

4) Sociální šetření u vás doma - návštěva sociální pracovnice u vás doma, rozhovor v podstatě o tom, co už jste vyplnili do dotazníku (jestli vás zajímá co se vyplňuje do dotazníku, tak napište mi komentář a já ráda o tom napíšu článek, budu vědět, že to někoho zajímá). Letmá prohlídka bytu - spíše místa, kde bude budoucí dítě spát a mít zázemí. 

5) Schůzka na krajském OSPODu - poté, co sociální pracovnice z magistrátu zpracuje zprávu o sociálním šetření a postoupí váš spis kraji. 

6) Příprava osvojitelů - školení v rozsahu 50 hodin. 

7) Pohovory s psychologem a asi psychotesty ( asi dvě až tři setkání - o tom ještě příliš nevíme)

8) Schválení a zařazení do registru žadatelů!

9) Čekání až se vám ozvou z OSPODu, že mají pro vás vhodné dítě. Respektive, že vy jste vhodnými rodiči pro něj. 

10) A dále další proces ohledně návštěv dítěte, převzetí, soudní jednání, návštěvy sociálního pracovníka, a konečné rozhodnutí! Nicméně, toto je ještě velmi daleko a přitom tak blízko, vše co nás čeká v tomto bodě se rozkryje zase začas. V ten správný čas. :-) Věřím tomu. 

Je to jako skládat puzzle! Víte jak má obrázek vypadat, ale obraz se skládá postupně. Občas člověk nemůže najít ten správný dílek a je na dně, nebaví ho to, vzdává to a občas, jako dnes, prostě najde dílek, který ani nečekal, že najde tak brzy. A my jsme jej právě dnes našli!

A co, že jsme to našli a z čeho máme takovou radost? Byli jsme připravování na to, že další školící skupina proběhne v září. Školení trvá jeden den a tři víkendy. Moc jsme si přáli, abychom dnes se dozvěděli termíny, aychom jsme si mohli září a říjen naplánovat a zablokovat. A přáli jsme si, ať se to netrefí do oslav, které máme po celém září rozseté. Přátelé! A ono to vše vyšlo! A nejen, že to vyšlo datumově, že se nám to nekryje s oslavami, a s ničím jiným, ale my začínáme školení UŽ PŘÍŠTÍ ČTVRTEK 23.6.2016!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JUPÍÍÍÍÍÍÍ!!! MÁME TŘI MĚSÍCE NAVÍC.  Ono se mi to snad vážně splní, že se dostaneme do evidence do konce roku a příští rok nejpozději na podzim budeme mít naše slůňátko doma! JO! JO! JO!!!!!!!!!! Mám velkou radost. 

Mám takovou radost, jsem na měkko a věřím, že mi to dlouho vydrží! 

Takže moji milí, díky, díky, díky, že se za nás modlíte, že mě čtete a že prostě jste. Všem Vám posílám pusu a mějte se krásně! 

Vaše radostná tancující a skákající Žížala! 

JO! :-* 

 

https://www.youtube.com/watch?v=MLVdqY70j4g

 

P.S.: Mám pocit, že letím nějakým turbo tunelem, to není možné taková rychlost! Jo, plnit Boží vůli není únavné a má to smysl. Bože, já Ti děkuji, že jsi s námi! Dnes jsem to VÁŽNĚ POCHOPILA! (Musím mít víru a nesmím váhat, jak jsem v pondělí četla v Písmu: Marek 4, 40 Ježíš jim řekl: "Proč jste tak ustrašení? Ještě nemáte víru?"  Už mám Pane, mám! A díky, že jsi dnes s námi byl! :-* Díky Tobě Pane. 

 

Zobrazeno 992×

Komentáře

AlenaHr

Kristýnko! +
Myslím na vás.

zizalafm2

Děkuji, Alenko!

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio