Když cesta je cíl. Skautka mámou aneb přemýšlím nahlas.

Čas na upgrade

12. 4. 2017 0:13

Moji Milí,

moc vás všechny zdravím. Když se tak dívám na data posledního článku, tak myslím, že je čas na upgrade. Na pár řádků o mě, o nás. Vždycky jsem si myslela, že blog si píšu především pro sebe, ano, to je pravda. Ale v posledních měsících z reakcí okolí zjišťuji, že jej nepíši jenp ro sebe, ale že z něj čerpají informace o nás naši přátelé. Tento rozměr mě při původním zakládání blogu vůbec nenapadl a přitom je to možná ten nejzákladnější a nejdůležitější. Že blog se stává takovým informačním deníkem pro naše blízké, kteří žijí na vzdálenějších místech a nebo jenom se prostě společně nepotkáváme tak často, jak bychom si přáli. 

Milí přátelé, velice si vážím toho, že můj blog čtete a jste tak díky němu s námi. Děkuji vám za to. Velice! 

Co je nového? 

Adopce se hýbe kupředu! A to je skvělé. Sama už ani nepočítám dny, hodiny a minuty, jak dlouho to trvá, čas si prostě tak přirozeně plyne a adopce s ním. :-) Jo, jasně, že někdy to počítám, ale víte jak. :-) V procesu jsme se posunuli zase o kus blíže (stejně tak to upgradnu datumově v podrobném článku o adopci). Od září máme za sebou 2 sezení s psychologem a psychotesty. A teď asi týden, čerstvě jeho zprávu. Prošli jsme. :-) Jsme doporučeni jako vhodní se stát osvojiteli. Závěrečná psychologická zpráva je pozitivní, jsme normální. :-) A dokonce máme i dobré vlastnosti. Konečně to, co jsem si o sobě myslela, někdo pojmenoval a dal černé na bílém. :-) :-) Superpán ani superpaní určitě nejsme, ale víte jak, je třeba být nad věcí a především odhodlaní a odevzdaní Bohu. Neboť: "plnění Boží vůle není únavné."

Takže když půjde vše dle mých výpočtu, nejpozději v polovině května jsme zařazeni do evidence uchazečů. Tramtadadá! A od té chvíli o nás bude vědět "svět", který miminku vybírá rodiče. A my už jenom pak se budeme těšit (ne, že bychom se netěšili už teď) a budeme čekat kdy nastane porod.

 

Co je ještě nového? Asi to vezmu v odrážkách: 

- měla jsem práci, která mi dávala hluboký pocit štěstí - hlídala jsem děti - MILUJI TO. Mohla jsem se s nimi mazlit, nosit je v nosítku, konejšit, objevovat jejich svět, pozorovat je, zpívat jim, hrát si s nimi, koukat se na ně jak usínají, jak spí. Prostě absolutní pocit štěstí! TOHLE JE PRÁCE, KTERÁ MĚ NAPLŇUJE A BAVÍ. Taky jsem díky této práci potkala spoustu báječných rodin a stali se mi velice blízkými. A za to jsem moc ráda. Mohla jsem předávat své nápady, znalosti a nadšení pro Terapii Domova (www.terapiedomova.cz). Pomoct zorganizovat jednu domácnost. Rozzářit oči. Zažít nádherný pocit důvěry, když u mě usne "cizí" dítě v nosítku - takže téměř v náručí. Nádhera. Díky za tu možnost. 

Nicméně v prosinci přede mne doslova spadla další pracovní nabídka. Osobně to beru jako dar z nebe. Takový vánoční dárek. A já jsem se rozhodla ji přijmout a teď pokračuji na vlně seberealizace, naplnění a spokojenosti. Je to zcela jiný pocit štěstí než s dětmi, ale práce mě baví. A zatím mě neunavila a ani neomrzela. Ba naopak začala jsem používat i zapomenutou část mozku. :-) Takže pozor, jsem chytřejší, než dříve. :-)  Vrátila jsem se do oboru a současně mám možnost skloubit veškeré své letité dovednosti z vedení skautského oddílu a akcí, z organizačních schopností, z dovedností získaných výpomocí vedení firmy. Stala jsem se vedoucí a sociálním pracovníkem sociální služby. Mám skvělé kolegyně, krásný stůl a práce mě baví. Takže, milý Bože, díky za toto místo!

A víte co je úplně nejlepší? Při pohovoru jsem při otázce, kde se vidím za dva roky, otevřeně řekla, že doma s dítětem, následně objasnila mou situaci, že vlastně už dítě čekám, a oni mě přesto vzali! Jsem tak ráda, že jsem to řekla. Neboť toto, mi velice usnadní jednou můj odchod. Neboť, ten přijde ze dne na den a ani se nenadějeme. Takže, jsem velmi ráda, že nemusím lhát a předstírat, že nejsem v žádném procesu. 

Takže, jestli vám mohu poradit, buďte vždy upřímní a otevření. Vyplácí se to. 

Muž úspěšně dokončil malý doktorát, byli jsme v IZRAELI (kus srdce mi tam zůstalo, nádherná země a především promodlená), jsme zdraví, máme se stále rádi, máme kde bydlet. A máme stále vás, naše podporovatele a přátelé. 

Milí, děkuji vám za to, že jste s námi. 

Mějte se krásně a přeji krásné a požehnané Velikonoce. 

Vaše Krista 

P. S.: A vlastně, na Bílou sobotu budu přijímat svátost biřmování. Budu moc ráda, když si na mě vzpomenete. Díky. :-)

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1983×

Komentáře

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio