Když cesta je cíl. Skautka mámou aneb přemýšlím nahlas.

Jak probíhá adopce II

aneb jak to pokračuje po zazvonění telefonu až do odvezení dítěte domů. 


 

 Zazvonil telefon.

za dva dny - Návštěva krajského úřadu - zjištění podrobností, viděli jsme fotku. Získání kontaktu kde dítě je. (Dítě může být buď v ústavu a nebo u Pěstounů na přechodnou dobu.) Naše bylo u pěstounů na přechodnou dobu - takže jakoby v náhradní rodině, což je ta nejlepší možnost. 

Domluva 1. schůzky s OSPOD pod které spadá dítě, sjednání prvního setkání s dítětem.

za dva dny od telefonu 1. schůzka s OSPOD dítěte. Zjištění informací o biorodině, anamnéze dítěte. Dozvíte se vše, co soc. prac. zjistily. 

 První návštěva dítěte (jeli jsme za ním až za několik dní od telefonátu a to proto, že jsme byli nachlazení a nechtěli jsme nemoc přenášet). 

následující měsíc -  Pravidelné návštěvy, víkendy, s dítětem.

souběžně s návštěvami, stejný měsíc -  Zařizování domácnosti na příchod dítka domů (kočárek, postýlka, přeskládat byt, oblečení,....). Ukončení pracovního poměru v práci dohodou - DOKONČENÍ ROZDĚLANÉ PRÁCE, NACHYSTÁNÍ PRÁCE PRO NOVOU VEDOUCÍ, PŘEDÁNÍ MÉ PRÁCE VEDOUCÍ. 

  

Jednoho dne v prosinci, jsem dopoledne vedla svou poslední ukončovací a předávací poradu od 9 do 13 hodin. A potom odpoledne jsme si jeli pro dítko. Tento den byl velice psychicky, fyzicky i emočně náročný. Defakto jsem od rána do večera bulela. :-) Při loučení s kolegy, při přebírání dítka a v mezi časech na to asi nebyl čas, neb jsem řídila auto. :-) Velmi náročný, ale krásný den!! 

 

Měsíc po oznámení a seznámení s dítětem jsme podali žádost o svěření dítěte do péče před osvojením. 

Shůzka se sociální pracovnicí pěstounů na přechodnou dobu.

Jeden krásný den si přivážíme dítko domů natrvalo! (není konec vyřizování a ještě není úplné osvojení). Začíná mi mateřská dovolená. 

Povedlo se nám dostat úspěšně dítko do péče za měsíc. Za docela krátkou dobu. A to pomocí různých právních i neprávních postupů. Řešení adopce je ucelený komplex právních záležitostí a postupů, ve které nelze obecně poradit, bez znalosti konkrétního případu. Kdybyste v tomto potřebovali poradit, kontakt vám ráda předám.  

 

...K.... 

 

 

 

                                          

 

Zobrazeno 2557×

Komentáře

RealToltekDzehenuti

Fotku bych raději smazal GDPR je neúprosné a elfů stbáků už je taky dost.

zizalafm2

@RealtoltekDzehenuti Děkuji za nápad, zamyslím se. Ale není na ni nic, co by šlo přečíst a i kdyby, tak tam není nic s GDPR spojeného i když to tak na první pohled může vypadat.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio